Kapka citronu, rozmixované kešu oříšky, kokos a kurkuma – a svěží citronové kuličky jsou na světě. Jsou parádní alternativou vánočního cukroví, ale díky svěžesti je oceníte i v létě. Ať tak či tak, ze stolu zmizí cobydup.
Ingredience
- 1,5 hrnku
kešu oříšků
Kešu ořechy bio
89,90 Kč
- 1 hrnek
strouhaného kokosu
Kokos strouhaný sušený hrubý bio
34,90 Kč
- ¼ hrnku citronové šťávy
- 1 ks kůry z jednoho bio citronu
- 2–4 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje
- ½ lžičky
mleté kurkumy
Kurkuma mletá bio
39,90 Kč
- 1 lžička
mletého kardamomu
Kardamom mletý bio
69,90 Kč
- ½ lžičky
himalájské soli
Himalájská sůl růžová jemná
49,90 Kč
Pomůcky
- mixér
Postup
Kešu oříšky namočíme na 2 hodiny do čisté vody. Získají tak výraznější chuť, budou se lépe mixovat a živiny z nich budou lépe stravitelné. Doporučujeme namočit si oříšků o něco více, pár jich vždycky zmizí, ještě než začnete vařit. Jejich křehkosti se nedá odolat, něco o tom víme :)
Vodu z oříšků slijeme a všechny ingredience společně rozmixujeme ve výkonném mixéru.
Ze vzniklé hmoty tvoříme kuličky, které můžeme pro ozdobu i chuť obalit v kokosu nebo mleté kurkumě.