Slané krekry jsou díky třem druhům semínek nejen plné chuti, ale i živin. Jestli máte večer nutkání něco křoupat, upečte si tuhle zdravou slanou dobrotu.
Ingredience
- 125 gramů
ovesných vloček
Ovesné vločky bio
39,90 Kč
- 175 gramů
hladké celozrnné mouky
Pšeničná mouka celozrnná hladká bio
29,90 Kč
- 1 lžička
kypřicího prášku do pečiva
Kypřicí prášek z vinného kamene bio
29,90 Kč
- 1 lžička
třtinového cukru
Třtinový cukr přírodní bio
64,90 Kč
- 1 lžička
mořské soli
Mořská sůl jemná
29,90 Kč
- ½ hrnku teplé vody
- ½ hrnku olivového oleje
- 2 lžíce
máku
Mák modrý bio
39,90 Kč
- 2 lžíce
slunečnicových semínek
Slunečnice semena loupaná bio
29,90 Kč
- 2 lžíce
dýňových semínek
Dýňová semena bio
149,90 Kč
- 1 lžíce
lněného semínka
Len hnědý bio
79,90 Kč
- 1 ks vejce
Pomůcky
- mixér
Postup
Ovesné vločky si nejprve rozmixujeme na úplně hladkou směs, dáme do mísy a přidáme zbytek sypkých surovin. Vše promícháme.
Přilejeme teplou vodu a olej, přidáme slunečnicová, dýňová a namletá lněná semínka. Vypracujeme nelepivé těsto, které dáme odpočinout alespoň na jednu hodinu do lednice.
Z těsta vyválíme tenkou, asi 3mm placku, kterou přeneseme na pečicí papír a dáme na plech.
Na plechu rozkrájíme na libovolné tvary a pomažeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme zhruba 25 minut na 170 °C do zčervenání. Dobrou chuť :)