Rostlinné makové mléko chutná skvěle samotné, ale i v müsli kaších nebo třeba kávě. Datle navíc dodají mléku příjemnou sladkou chuť. Pár minut mixování a mléko je hotové :)
Ingredience
- 50 gramů
nemletého máku
Mák modrý bio
39,90 Kč
- 2 ks
datle nebo lžička javorového sirupu
Datle sušené bez pecek bio
69,90 Kč
- 2 hrnky vody
- 1 špetka
soli
Mořská sůl jemná
29,90 Kč
Pomůcky
- plátýnko nebo utěrka
Postup
Do vody namočíme nemletý mák s datlemi a přes noc jej necháme v lednici.
Ráno celý obsah přelejeme do výkonného mixéru, přidáme špetku soli a mixujeme zhruba 4 minuty, dokud se nám nevytvoří krémové rostlinné mléko.
Přecedíme přes plátýnko a uschované v lednici spotřebujeme do 2 dnů.
Zbylou drť, která nám zůstala v plátýnku, můžeme přidat do snídaňové kaše nebo bábovky.