Makové mléko

Rostlinné makové mléko chutná skvěle samotné, ale i v müsli kaších nebo třeba kávě. Datle navíc dodají mléku příjemnou sladkou chuť. Pár minut mixování a mléko je hotové :)

Ingredience

Pomůcky

  • plátýnko nebo utěrka

Postup

  1. Do vody namočíme nemletý mák s datlemi a přes noc jej necháme v lednici.

  2. Ráno celý obsah přelejeme do výkonného mixéru, přidáme špetku soli a mixujeme zhruba 4 minuty, dokud se nám nevytvoří krémové rostlinné mléko.

  3. Přecedíme přes plátýnko a uschované v lednici spotřebujeme do 2 dnů.

  4. Zbylou drť, která nám zůstala v plátýnku, můžeme přidat do snídaňové kaše nebo bábovky.

Zavřít
Menu
Zavřít

Košík

Historie prohlížení

Close

Vítejte u nás!

Vaše osobní údaje budou použity pro umožnění přístupu do vašeho účtu, jeho správu a další potřeby popsané na stránce ochrana osobních údajů.

Už máte účet?

Zavřít

Zavřít

Kategorie