Makové mléko

Rostlinné makové mléko chutná skvěle samotné, ale i v müsli kaších nebo třeba kávě. Datle navíc dodají mléku příjemnou sladkou chuť. Pár minut mixování a mléko je hotové. A žádné plýtvání – vymačkanou drť si můžeme dát třeba do snídaňové kaše.

Ingredience

Nakoupit na recept

Pomůcky

  • plátýnko nebo utěrka

Postup

  1. Do vody namočíme nemletý mák s datlemi a přes noc jej necháme v lednici. Vůně i chutě se krásně spojí a bude se nám se surovinami lépe pracovat. Místo datlí můžeme použít javorový sirup. V takovém případě necháme namočený jen mák a sirup přidáme až při mixování.

  2. Ráno celý obsah přelejeme do výkonného mixéru, přidáme špetku soli (případně javorový sirup, pokud jsme ho zvolili místo datlí) a mixujeme zhruba 4 minuty, dokud se nám nevytvoří krémové rostlinné mléko.

  3. Přecedíme přes plátýnko nebo utěrku. Uchováváme v lednici a spotřebujeme do 2 dnů. Rostlinné mléko můžeme pít samotné, přidat do kávy nebo třeba müsli.

  4. A žádné plýtvání – zbylou drť, která nám zůstala v plátýnku, můžeme přidat do snídaňové kaše nebo bábovky.

Zavřít

Váš nákupní seznam

Přihoďte do košíku všechny suroviny, ať máte recept z čeho uvařit


1x Mák modrý bio – 120 g

1x Mořská sůl jemná – 230 g


Nakoupit na recept

Ohodnoťte recept

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězdy
Loading...
Menu
Zavřít

Košík

Historie prohlížení

Close

Vítejte u nás!

Vaše osobní údaje budou použity pro umožnění přístupu do vašeho účtu, jeho správu a další potřeby popsané na stránce ochrana osobních údajů.

Už máte účet?

Zavřít

Zavřít

Kategorie