Jáhelník s jablky

Jáhelník s jablky považoval už Karel Čapek se svým citlivým žaludkem za nejlepší dietu. Jáhly jsou bezlepkové, zdravé a šetrné pro naše zažívání. Tenhle osvědčený recept můžete péct s jablky, švestkami nebo třeba tvarohem.

Ingredience

Nakoupit na recept

Pomůcky

  • dortová forma

Postup

  1. Jáhly 2× až 3× spaříme horkou vodou, slijeme a dáme vařit asi na 20 minut do mléka. Dalších 20 minut necháme jáhly dojít pod pokličkou – krásně změknou a nabobtnají. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové a šetrné pro naše trávení. Ne nadarmo považoval Karel Čapek jáhelník za nejlepší dietu :)

  2. Do vychladlých jáhel zamícháme změklé máslo, žloutky a cukr. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do směsi.

  3. Těsto nalijeme do dortové formy. Nakrájíme si jablka na tenké plátky a pokládáme je na dort. Pro ještě lepší vůni a chuť můžeme jablka posypat skořicí nebo skořicovým cukrem.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Poté dort vyndáme z dortové formy a po vychladnutí servírujeme. Mimochodem, věděli jste, že jáhly jsou loupané proso? :) TIP: Zkuste upéct jáhelník se švestkami nebo tvarohem.

Zavřít

Váš nákupní seznam

Přihoďte do košíku všechny suroviny, ať máte recept z čeho uvařit


1x Jáhly bio – 530 g

1x Panela bio – 130 g


Nakoupit na recept

Ohodnoťte recept

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězdy
Loading...
Menu
Zavřít

Košík

Historie prohlížení

Close

Vítejte u nás!

Vaše osobní údaje budou použity pro umožnění přístupu do vašeho účtu, jeho správu a další potřeby popsané na stránce ochrana osobních údajů.

Už máte účet?

Zavřít

Zavřít

Kategorie