Při pečení dýňové bábovky s oříšky spojíte dobré s užitečným – spotřebujete hokaido dýni, která se vám až nebezpečně rozrostla na zahradě, a výbornou sladkou dobrotou potěšíte rodinu, kamarády i návštěvu.
Ingredience
- 1 hrnek
polohrubé mouky
Pšeničná mouka polohrubá bio
- 1 hrnek
hladké mouky
Pšeničná mouka celozrnná hladká bio
29,90 Kč
- ½ hrnku
třtinového cukru nebo panely
Třtinový cukr přírodní bio
64,90 Kč
- 1 lžíce
perníkového koření
Perníkové koření mleté bio
49,90 Kč
- 2 lžičky
kypřicího prášku do pečiva
Kypřicí prášek z vinného kamene bio
29,90 Kč
- 3 ks vejce
- 2 lžíce
kakaa
Kakaový prášek raw bio
54,90 Kč
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek nastrouhané syrové dýně hokaido
- ½ hrnku
nasekaných vlašských ořechů
Vlašské ořechy bio
74,90 Kč
Pomůcky
- struhadlo
Postup
V míse promícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme ostatní ingredience a vše poctivě zamícháme.
Do těsta lehce vmícháme najemno nasekané vlašské ořechy a nastrouhanou dýni. Těsto nalijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy.
V rozpálené troubě pečeme na 200 °C asi 15 minut, poté stáhneme na 180 °C a pečeme dalších 50 minut.