Domácí levandulový sirup

Do limonád, čaje, vinného střiku nebo třeba na potření aftů v ústech. Mnoho využití má levandulový sirup, který ve Vratných lahvích prostě milujeme. Zamilujte si ho také! Přípravu zvládne každý, vystačíte si se čtyřmi základními ingrediencemi.

Ingredience

Nakoupit na recept

Postup

  1. Příprava domácího levandulového sirupu (medu) je tak snadná! Pojďme na to :) Dva litry vody krátce převaříme a necháme vychladnout. Poté přisypeme celou skleničku (22 g) sušené levandule a dva nakrájené bio citrony i s kůrou. Zamícháme a užíváme si to voňavé spojení.

  2. Celou směs necháme ideálně dva dny louhovat v ledničce, aby se chutě i vůně propojily. Nezapomeneme sem tam promíchat.

  3. Po dvou dnech přecedíme přes plátýnko nebo utěrku a pořádně vymačkáme. Postavíme na plotnu a přidáme třtinový cukr. My jsme přidali 1500 gramů cukru na 2 litry vody, aby byla chuť spíše levandulová než cukrová. Každý ale osladí dle svého gusta :)

  4. Směs zahříváme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Ale pozor, nevaříme! Vzniklý sirup přelijeme do lahvičky a skladujeme v chladu, kde vydrží až 4 týdny. Využijeme ho do limonád, čaje, vinného střiku nebo jen tak na lžičku před spaním. Tak na zdraví! :)

    Tip: Zbyl vám třtinový cukr? Použijte ho třeba při pečení domácích sušenek.

Zavřít

Váš nákupní seznam

Přihoďte do košíku všechny suroviny, ať máte recept z čeho uvařit


4x Levandule květ bio – 6 g

8x Třtinový cukr přírodní bio – 190 g


Nakoupit na recept

Ohodnoťte recept

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězdy
Loading...
Menu
Zavřít

Košík

Historie prohlížení

Close

Vítejte u nás!

Vaše osobní údaje budou použity pro umožnění přístupu do vašeho účtu, jeho správu a další potřeby popsané na stránce ochrana osobních údajů.

Už máte účet?

Zavřít

Zavřít

Kategorie