Domácí dětské piškoty

Jak zabavit děti? No přece pečením! A čeho jiného než oblíbených dětských piškotů :) S kakaem, či bez, pochutná si celá rodina. Domácí piškoty můžete zbaštit jen tak, použít je do nepečených dezertů, jogurtů, pudinku a dalších sladkých dobrot.

Ingredience

Pomůcky

  • mixér

Postup

  1. Už žádné kupované dětské piškoty. Stačí totiž pár ingrediencí, půlhodinka času a domácí piškoty jsou na světě. Nejprve si oddělíme žloutky od bílků ze dvou vajec. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.

  2. Když je sníh tak akorát tuhý, zašleháme do něj panelu. Díky ní jsou piškoty medovější a jemnější. Pokud nemáme panelu, můžeme použít třtinový cukr.

  3. Panelou (případně cukrem) sníh zhoustne ještě více. Opatrně do něj lžící vmícháme žloutky a přesátou špaldovou hladkou mouku. Pokud chceme mít piškoty tmavé, přidáme lžíci kakaa.

  4. Plech si vyložíme pečicím papírem a ze vzniklé směsi tvoříme piškoty pomocí zdobicího sáčku nebo lžičkou.

  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě (ne na horkovzduch) asi 15 minut na 170 °C. Piškoty podáváme vychladnuté. Můžeme je použít do nepečených dezertů, jogurtů, pudinků a dalších sladkých dobrot. Z uvedeného množství vyrobíte přibližně dva plechy plné piškotů. Dobrou chuť! :)

Zavřít

Váš nákupní seznam

Přihoďte do košíku všechny suroviny, ať máte recept z čeho uvařit


1x Panela bio – 130 g

1x Špaldová mouka celozrnná hladká bio – 400 g

1x Kakaový prášek raw bio – 70 g


Nakoupit na recept

Ohodnoťte recept

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězdy
Loading...
Menu
Zavřít

Košík

Historie prohlížení

Close

Vítejte u nás!

Vaše osobní údaje budou použity pro umožnění přístupu do vašeho účtu, jeho správu a další potřeby popsané na stránce ochrana osobních údajů.

Už máte účet?

Zavřít

Zavřít

Kategorie