Domácí celozrnné rohlíky

Křupavé na povrchu, vláčné uvnitř, a ta opečená semínka, mňam! Chuti domácích čerstvých celozrnných rohlíků se prostě nic nevyrovná. Nejlépe chutnají s domácím sýrem nebo jen tak s máslem.

Ingredience

Nakoupit na recept

Postup

  1. Z pšeničné a špaldové mouky, ovesných vloček, soli, vody, másla a sušených kvasnic vypracujeme vláčné těsto. Pokud chceme mít semínka i uvnitř pečiva, přidáme je do těsta, zbytek necháme na posypání.

  2. Těsto dáme na teplé místo a necháme asi 90 minut kynout – po vykynutí by mělo mít zhruba dvojnásobný objem.

  3. Z připraveného těsta vyválíme dvě kulaté placky, asi 1 cm tlusté, které si rozkrájíme na trojúhelníčky. Širší stranou je začneme smotávat do tvaru rohlíků.

  4. Rohlíky pomažeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme lněným (nebo jakýmkoli jiným oblíbeným) semínkem a ještě necháme na plechu 15 minut odpočinout.

  5. Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Podáváme nejlépe s čerstvým domácím sýrem. Dobrou chuť! :)

Zavřít

Váš nákupní seznam

Přihoďte do košíku všechny suroviny, ať máte recept z čeho uvařit


1x Pšeničná mouka celozrnná hladká bio – 400 g

1x Špaldová mouka celozrnná hladká bio – 400 g

1x Ovesné vločky jemné bio – 280 g

1x Himalájská sůl růžová jemná – 750 g


Nakoupit na recept

Ohodnoťte recept

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězdy
Loading...
Menu
Zavřít

Košík

Historie prohlížení

Close

Vítejte u nás!

Vaše osobní údaje budou použity pro umožnění přístupu do vašeho účtu, jeho správu a další potřeby popsané na stránce ochrana osobních údajů.

Už máte účet?

Zavřít

Zavřít

Kategorie