Ve Vratné lahve s.r.o. , IČO: 06760325 (dále jen „my“) věnujeme ochraně osobních údajů velkou pozornost a bezpečí našich dat je pro nás pro nás prioritou.. V následujícím dokumentu naleznete informace o tom, jaké osobní údaje zpracováváme zejména o našich zákaznících a uživatelích našeho webu, zda údaje zpracováváme na základě souhlasu nebo na základě jiného právního důvodu, k jakým účelům je používáme, komu je můžeme předávat a jaká máte v souvislosti se zpracováním vašich osobních údajů práva.

Používáte-li naše služby, sbíráme různé druhy údajů, jako jsou vaše kontakty a další nastavení. Ukládáme informace o tom, jaké stránky a produkty si prohlížíte na našem e-shopu, z jakého zařízení, která z našich nabídek zaslaných e-mailem vás zaujala a vyvozujeme z toho další údaje o vás. Tyto informace slouží k tomu, abychom vám mohli zobrazovat relevantní a zajímavější nabídky a zároveň mohli náš e-shop dál zlepšovat a vyvíjet směrem, který bude pro naše zákazníky nejužitečnější. Velmi užitečné jsou pro nás údaje z vašeho nákupu, proto pracujeme také s údaji z vašich objednávek. 

Zpracováváme následující osobní údaje:

  1. identifikační údaje, kterými se rozumí zejména jméno a příjmení;
  2. kontaktní údaje, jimiž se rozumí osobní údaje, které nám umožňují kontakt s vámi, zejména e-mailová adresa, telefonní číslo, adresa pro doručení a váš kontakt na sociálních sítích;
  3. vaše nastavení, kterými se rozumí nastavení newsletterů, oblíbené produkty, sledované produkty 
  4. údaje z vašich objednávek, kterými jsou hlavně údaje o objednaném zboží a službách, způsobu doručení a platby, údaje o reklamacích a stornech
  5. údaje o vašem chování na webu, hlavně zboží a služby, které si prohlížíte, odkazy, na které klikáte, způsob pohybu po našem webu a posouvání obrazovky a také údaje o zařízení, ze kterého si náš web prohlížíte, jako je IP adresa a z ní odvozená poloha, identifikace zařízení, jeho technické parametry např. operační systém a jeho verze, rozlišení obrazovky, použitý prohlížeč a jeho verze a také údaje získané ze souborů cookie a obdobných technologií pro identifikaci zařízení;
  6. údaje o vašem chování při čtení zpráv, které vám zasíláme, hlavně časy otevření zpráv, odkazy, na které klikáte a také údaje o zařízení, na kterém zprávy čtete, jakými jsou např. IP adresa a z ní odvozená poloha, identifikace zařízení, jeho technické parametry – např. operační systém a jeho verze, rozlišení obrazovky, použitý prohlížeč a jeho verze;
  7. odvozené údaje, kterými se rozumí osobní údaje odvozené z vašeho nastavení a chování na e-shopu, údajů o zboží a službách, které u nás nakoupíte, údajů o vašem chování při čtení e-mailů, které vám zasíláme; zejména se jedná o údaje vašich preferencí k našemu zboží nebo službám,  nákupnímu chování, případně také ekonomické situaci, finanční situaci, pohlaví, věku; 

údaje související s používáním zákaznické linky, kterými jsou zejména záznamy telefonních hovorů se zákaznickou linkou, identifikace zpráv, které nám zasíláte, vč. identifikátorů, jako jsou IP adresy.

Vaše osobní údaje zpracováváme v různých situacích pro různé účely. Používáte-li náš e-shop, na kterém využíváme i soubory cookies, zpracováváváme vaše údaje hlavně pro vylepšování našich služeb a monitorování návštěvnosti. Pokud u nás nakoupíte, používáme vaše údaje, abychom vyřídili vaši objednávku, chránili své právní nároky a plnili své zákonné povinnosti. Dále vám s pomocí vašich kontaktů a souvisejících údajů zasíláme, případně zobrazujeme, naše přizpůsobené nabídky jako jsou třeba slevy na míru šité pro vás nebo nedokončené nákupy. S vaším souhlasem předáváme údaje třetím stranám pro zobrazení nabídek na dalších webech a také abychom vám zpřístupnili některé dodatečné služby. Ke zpracování osobních údajů nás opravňuje buď příprava či plnění smlouvy s vámi, dodržování právních povinností, naše oprávněné zájmy nebo váš souhlas.

V rámci naší činnosti zpracováváme osobní údaje pro různé účely a v různém rozsahu buď:

  1.   bez vašeho souhlasu na základě plnění smlouvy, našeho oprávněného zájmu nebo z důvodu plnění právní povinnosti, nebo
  2. na základě vašeho souhlasu.

Jak můžeme zpracovávat data bez vašeho souhlasu, je závislé na tom, k jakému účelu příslušné zpracování směřuje a v jaké pozici vůči nám vystupujete – zda jste naším zákazníkem (uzavřeli jsme kupní smlouvu), vytvořil jste si pouze zákaznický účet nebo jste jen navštívil náš e-shop. Údaje o vás můžeme zpracovávat také v situaci, kdy jste adresátem zboží nebo služby, které jsou u nás objednány, pokud s námi komunikujete nebo jste navštívil naši prodejnu. 

  1. Pokud navštívíte náš web
  • Používání souborů cookies a dalších technologií, předávání údajů reklamním a sociálním sítím

Navštívíte-li náš web, do vašeho zařízení ukládáme a následně z něj čteme malé soubory jako cookies. Cookie je malý soubor písmen a čísel, který ukládáme ve vašem internetovém prohlížeči nebo pevném disku vašeho počítače. Některé cookies nám umožňují propojit vaše aktivity během prohlížení našich stránek od chvíle, kdy otevřete okno webového prohlížeče, do okamžiku, kdy jej zavřete. Ve chvíli, kdy zavřete okno internetového prohlížeče, se tyto cookies vymažou. Jiné zůstávají v zařízení po nastavenou dobu a aktivují se pokaždé, když navštívíte webovou stránku, která konkrétní cookie vytvořila. Dále používáme pixelové značky Facebook, Google Analytics (Google) a Heureka (známé také jako web beacons), což jsou malé obrázky, které mají podobnou funkci jako cookies. Oproti cookies, které jsou ukládány na pevném disku vašeho počítače, jsou pixelové značky pevnou součástí webových stránek. Pro zjednodušení budeme o všech těchto technologiích v tomto dokumentu dále mluvit jako o cookies. Cookies do vašeho zařízení nejen ukládáme, ale také čteme cookies, které do vašeho zařízení uložil náš web. Dále v tomto dokumentu budeme pro jednoduchost mluvit pouze o ukládání.

Některé cookies do vašeho zařízení ukládá přímo náš web. Tyto cookies nám pomáhají:

  • rozpoznat vás při přecházení mezi jednotlivými stránkami našeho e-shopu a při opakovaných návštěvách, např. abychom si mohli pamatovat vaše přihlášení a stále dokola vás nežádali o e-mail a heslo,  abychom vám mohli připomenout produkty, které jste si minule uložili jako oblíbené nebo zapomněli v košíku, případně ty, které jste právě navštívili nebo jaké nastavení našich stránek je pro zobrazení ve vašem zařízení nejoptimálnější;
  • pamatovat si, že jste nám udělili souhlas dle tohoto dokumentu
  • se zajištěním bezpečnosti, například abychom dokázali zjistit, zda někdo nezneužil vaše připojení k nám a nekoná místo vás;
  • rozpoznat, zkoumat a odstraňovat poruchy a nefunkčnosti našeho e-shopu.

Tyto cookies a další soubory jsou nezbytné pro fungování naší webové stránky. Jestliže ve svém prohlížeči zablokujete takové cookies, náš e-shop vám nemusí fungovat správně a my vám možná nebudeme schopní nabízet a služby, případně pouze v omezeném rozsahu.

Dále do vašeho zařízení:

Ukládáme cookies z našeho e-shopu, které nám umožňují:

  • přizpůsobovat pro vás obsah našeho e-shopu, např. zobrazovat vám přednostně již prohlédnuté  nebo další nabídky na míru na našem webu;
  • sledovat návštěvnost našeho e-shopu, jeho jednotlivých stránek, vytvářet statistiky a přehledy a měřit účinnost reklamy;
  • zobrazovat vám různé varianty našeho e-shopu, pokud testujeme nové funkcionality;
  • uložit cookies třetím stranám, které je mohou použít:

-> ke sběru údajů o vašem chování na našem e-shopu a na dalších webových stránkách;

-> pro zobrazení přizpůsobených nabídek a cílené reklamy v rámci reklamních a sociálních sítí na jiných webových stránkách, než je náš e-shop;

-> k propojení se sociálními sítěmi, jako je Facebook, včetně automatického přihlášení, zajištění dostupných funkcí a zobrazení personalizovaných nabídek a cílené reklamy na těchto sociálních sítích a jiných webových stránkách, než je náš e-shop.

Za účelem zobrazení přizpůsobených nabídek a cílené reklamy v rámci reklamních a sociálních sítí na jiných webových stránkách, než je náš e-shop, předáváme reklamním a sociálním sítím také údaje o vašem chování na webu. Těmto partnerům však nepředáváme vaše identifikační údaje. Seznam sociálních a reklamních sítí, které využíváme, naleznete v části Kdo vaše osobní údaje zpracovává a komu je předáváme?;

Pokud využití cookies třetích stran a předávání vašich údajů reklamním a sociálním sítím nevypnete v sekci Nastavení soukromí a po našem upozornění kliknete na jakýkoliv odkaz na našem e-shopu (mimo panel s upozorněním) nebo kliknete na tlačítko „Rozumím“, jež je součástí upozornění, budeme mít za to, s využíváním těchto cookies a předáváním vašich údajů reklamním a sociálním sítím souhlasíte. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat vypnutím této funkce v sekci Nastavení soukromí.

  • Využívání osobních údajů návštěvníků webu

Navštívíte-li e-shop www.vratne-lahve.cz, zpracováváme data o vašem chování na e-shopu na základě našeho oprávněného zájmu (tedy bez vašeho souhlasu) za účelem:

  • získání informací, na základě které nám budou sloužit k tomu, abychom e-shop mohli vylepšovat, nabídku upravovat, aby se vám u nás nakupovalo ještě lépe; naším oprávněným zájmem je zde zlepšování našich služeb pro vás;
  • vytváření statistik a přehledů, zejména sledování návštěvnosti našeho e-shopu, jeho jednotlivých stránek a měření účinnosti reklamy; naším oprávněným zájmem je zde měření efektivity našeho webu a výdajů na reklamu; pro tento účel můžeme z vašeho chování na webu získávat další odvozené údaje a k tomuto účelu je použít;
  • testování nových funkcí a aplikací před nasazením, hlavně abychom předešli problémům s fungováním těchto novinek ve skutečném provozu, které by mohly zhoršit váš zážitek z nakupování na našem e-shopu; naším oprávněným zájmem je zde bezproblémová funkčnost našich služeb pro vás;
  • předcházení útoků na náš e-shop, ohrožení jeho funkčnosti a bezpečnosti vašich dat; naším oprávněným zájmem je zde bezproblémová funkčnost našich služeb pro vás a bezpečnost vašich dat.

Údaje o vašem chování na webu nezískáváme pouze z cookies. Doplňujeme je také o údaje:

  • IP adresa vašeho zařízení (adresa vašeho zařízení, pomocí které komunikujete s jinými zařízeními v síti internet);
  • operační systém vašeho zařízení, jeho verze a jazykové nastavení;
  • prohlížeč, který na svém zařízení používáte, jeho verze a jazykové nastavení;
  • adresa webové stránky (URL adresa), ze které přicházíte na náš e-shop.

Pro tyto účely osobní údaje používáme po dobu nejvýše 38 měsíců. Proti tomuto zpracování máte právo uplatnit námitku.

Údaje o vašem chování na webu také zpracováváme na základě našeho oprávněného zájmu (tedy bez vašeho souhlasu), a to za účelem vytváření přizpůsobených nabídek a cílených reklam, které vám zobrazíme na webu. 

  • Naším oprávněným zájmem je zde maximálně personalizovaná a efektivní nabídka pro vás. Uvedené údaje pro tento účel také obohacujeme pomocí analýzy a získáváme z nich odvozené údaje. Podle těchto údajů také třídíme naše uživatele do různých segmentovaných skupin, kdy každá skupina obdrží individuální nabídku, která vychází z dostupných dat. Pokud u nás nakoupíte, využíváme pro tyto účely také údaje o vašich objednávkách.

Pro tyto účely osobní údaje používáme po dobu 38 měsíců. Tuto funkci můžete kdykoliv vypnout v sekci Nastavení soukromí.

2) Pokud u nás nakoupíte

Abyste u nás mohli nakoupit, musíte navštívit náš e-shop, proto se vás týkají zpracování popsaná v části Pokud navštívíte náš web. V případě, že u nás nakoupíte, pak navíc provádíme následující zpracování:

  • Zpracování na základě plnění smlouvy

Pokud u nás jako fyzická osoba nakoupíte, zpracováváme vaše osobní údaje za účelem vyřízení vaší objednávky vaše identifikační a kontaktní údaje a údaje o vašich objednávkách. Pokud u nás máte zákaznický účet, můžeme pro tento účel použít rovněž vaše nastavení v tomto účtu.

Jestliže u nás nakoupíte jako zástupce právnické osoby, zpracováváme tytéž údaje za stejným účelem na základě našeho oprávněného zájmu spočívajícího v uzavření a plnění smlouvy s osobou, kterou zastupujete.

To, že tyto údaje použijeme za účelem vyřízení vaší objednávky, znamená, že je použijeme zejména:

  • abyste mohli dokončit svou objednávku na webu, například aby se vám nesmazalo zboží vložené do košíku, nebo údaje z rozpracované objednávky;
  • abychom s vámi mohli o objednávce komunikovat, například vám zaslat její potvrzení nebo vás upozornit na odeslání zboží;
  • pro potřeby platby za zboží včetně zajištění odložené platby; v této souvislosti můžeme vaše údaje předat také našim partnerům provozujícím platební systémy, jak je popsáno v části Kdo vaše osobní údaje zpracovává a komu je předáváme?;
  • pro potřeby doručení zboží; v této souvislosti můžeme vaše údaje předat také našim přepravním partnerům, jak je popsáno v části Kdo vaše osobní údaje zpracovává a komu je předáváme?;
  • v souvislosti s reklamací objednaného zboží či služby; v této souvislosti můžeme vaše údaje předat také dodavateli zboží, jak je popsáno v části Kdo vaše osobní údaje zpracovává a komu je předáváme?;
  • v souvislosti s vašimi dalšími požadavky, se kterými se na nás obrátíte např. pomocí zákaznické linky, jak je popsáno v části Pokud s námi komunikujete prostřednictvím různých kanálů.
  • v souvislosti s vrácením zálohovaných obalů;
  • v souvislosti s posláním nedokončeného nákupu
  • v souvislosti s důležitou informací týkající se produktu, který jste zakoupili.

Pro tento účel osobní údaje používáme po dobu nezbytnou k vyřízení vaší objednávky, popř. vyřízení smluvního požadavku, jako je reklamace.

             

  • Zpracování na základě oprávněného zájmu

Nakoupíte-li u nás, uchováváme vaše identifikační, kontaktní údaje a údaje o vašich objednávkách na základě našeho oprávněného zájmu (bez vašeho souhlasu) za účelem ochrany právních nároků a naší vnitřní evidence a kontroly. Našimi oprávněnými zájmy jsou zde ochrana právních nároků a kontrola řádného poskytování našich služeb.

Dále zpracováváme na základě našeho oprávněného zájmu (tedy bez vašeho souhlasu) vaše identifikační a kontaktní údaje, vaše nastavení a údaje o vašich objednávkách (pokud u nás později nakoupíte) za účelem:

  • získání informací, na základě kterých pro vás budeme moci naše služby v budoucnu vylepšit, aby se vám u nás nakupovalo ještě lépe, zejména zjišťování vaší spokojenosti s našimi službami; naším oprávněným zájmem je zde zlepšování našich služeb pro vás;
  • přizpůsobení funkcí našeho e-shopu dle vašich potřeb, naším oprávněným zájmem je zde zlepšování a přizpůsobení našich služeb; pro tento účel zpracováváme také vaši IP adresu a z ní odvozenou polohu;
  • poskytování nabídek na míru a cílené reklamy, které vám můžeme zaslat e-mailem, textovou zprávou, prostřednictvím sociálních sítí, sdělit je po telefonu nebo jinými elektronickými prostředky nebo vám je zaslat poštou; naším oprávněným zájmem je zde efektivní propagace našich produktů a služeb, a to včetně informování o vašich nedokončených nákupech. Abychom vám mohli nabídku na míru uzpůsobit, výše uvedené údaje (tedy vaše identifikační a kontaktní údaje a údaje o vašich objednávkách) analyzujeme a získáváme z nich další odvozené údaje, které pro tento účel používáme. Podle těchto údajů také třídíme naše uživatele do různých segmentovaných skupin, kdy každá skupina obdrží individuální nabídku, která vychází z dostupných dat.

Pokud jste si tedy u nás zakoupili např. koření ve Vratné lahvi, můžeme vás oslovit s cílenou nabídkou na akční cenu tohoto nebo velmi podobného zboží. Z vašeho nákupu také můžeme usoudit, do jaké skupiny zákazníků patříte, a podle toho vám zaslat nabídku na související produkty, které by vás mohly zajímat.

Za účelem vytváření přizpůsobených nabídek a cílených reklam, které vám zobrazíme na webu, jak je popsáno v části Pokud navštívíte náš web, použijeme také údaje o vašich objednávkách.

Na základě našeho oprávněného zájmu (tedy bez vašeho souhlasu) také použijeme vaše nastavení pro vývoj a testování nových funkcí a aplikací před nasazením, jak je popsáno v části Pokud navštívíte náš web.

Pro tyto účely osobní údaje používáme po dobu nejvýše 38 měsíců. Proti tomuto zpracování máte právo uplatnit námitku.

         

3) Zpracování na základě plnění právních povinností

Také my musíme plnit konkrétní zákonem stanovené povinnosti. Jestliže vaše osobní údaje zpracováváme právě z tohoto důvodu, nemusíme získat pro takové zpracování váš souhlas. Na tomto právním základě zpracováváme vaše identifikační a kontaktní údaje, údaje o objednávkách, a to z důvodu dodržování zejména následujících zákonů:

  •         zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,
  •         zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele,
  •         zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty,
  •         zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví.

Pro tyto účely osobní údaje používáme po dobu nejvýše 10 let.

  • Pokud jste adresátem zboží nebo služby, které jsou u nás objednány

Jste-li adresátem zboží nebo služby, které jsou u nás objednány, zpracováváme vaše identifikační a kontaktní údaje:

  • na základě našeho oprávněného zájmu za účelem přípravy, uzavření a plnění smlouvy s naším zákazníkem. Splnění této smlouvy je také naším oprávněným zájmem;
  •  na základě našeho oprávněného zájmu pro získání informací, na základě kterých budeme moci naše služby v budoucnu vylepšit, nebo informací pro vytváření našich vnitřních statistik a přehledů; naším oprávněným zájmem je zde zlepšování našich služeb pro naše zákazníky;
  • za účelem plnění právních povinností zejména dle zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty a zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví;
  • za účelem ochrany právních nároků a naší vnitřní evidence a kontroly; našimi oprávněnými zájmy jsou zde ochrana právních nároků a kontrola řádného poskytování našich služeb.

Pro přípravy, uzavření a plnění smlouvy s naším zákazníkem osobní údaje používáme po dobu nezbytnou k vyřízení objednávky. Po uplynutí této doby údaje dále uchováme na základě našeho oprávněného zájmu za účelem ochrany právních nároků a naší vnitřní evidence a kontroly, a to po dobu trvání promlčecí doby 3 roky a jeden rok po jejím uplynutí s ohledem na nároky uplatněné na konci promlčecí doby. V případě zahájení soudního, správního nebo jiného řízení zpracováváme vaše osobní údaje v nezbytném rozsahu po celou dobu trvání takových řízení a zbývající část promlčecí doby po jeho ukončení. Našimi oprávněnými zájmy jsou zde ochrana právních nároků a kontrola řádného poskytování našich služeb. Pro účely plnění právních povinností osobní údaje používáme po dobu nejvýše 10 let.

Proti tomuto zpracování na základě opravného zájmu máte právo uplatnit námitku.

4) Pokud s námi komunikujete prostřednictvím různých kanálů:

Komunikujete-li s námi prostřednictvím různých kanálů, zejména prostřednictvím zákaznické linky, e-mailu, a sociálních sítí, budeme zpracovávat vaše identifikační a kontaktní údaje a záznamy o proběhlé komunikaci včetně nahrávek hovorů na základě našeho oprávněného zájmu (tedy bez vašeho souhlasu) za účelem:

  • vyřízení vašich požadavků; pokud jste u nás nakoupili a váš požadavek se vztahuje k objednávce, můžeme toto zpracování realizovat na základě plnění smlouvy s vámi;
  • evidence vašich požadavků, abychom je mohli kontrolovat, že je plníme řádně a včas;
  • prokazování, že jsme váš požadavek přijali a vyřídili, např. když u nás touto cestou objednáte nějaké zboží nebo uplatníte reklamaci;
  • jejich analýzy pro zlepšování kvality našich služeb.

Pro tyto účely osobní údaje uchováváme po dobu 3 měsíců. Pokud u nás uděláte pomocí některého z kanálů objednávku, můžeme údaje uchovat pro ochranu právních nároků po dobu trvání promlčecí doby 3 roky a jeden rok po jejím uplynutí s ohledem na nároky uplatněné na konci promlčecí doby. V případě zahájení soudního, správního nebo jiného řízení zpracováváme vaše osobní údaje v nezbytném rozsahu po celou dobu trvání takových řízení a zbývající část promlčecí doby po jeho ukončení.

Proti zpracování na základě našeho oprávněného zájmu máte právo uplatnit námitku.

Vaše údaje ve většině případů zpracováváme pro vlastní účely jako jejich správce. V takovém případě vaše údaje předáváme našim partnerům pro zajištění platby, přepravy a dalších náležitostí vaší objednávky. Údaje také předáváme našim zpracovatelům, kteří je zpracovávají dle našich pokynů. S vaším souhlasem můžeme údaje předat také reklamním a sociálním sítím pro zobrazení reklamy na míru na dalších webech. 

Všechny zmíněné osobní údaje zpracováváme my jako správce. To znamená, že my stanovujeme shora vymezené účely, pro které vaše osobní údaje shromažďujeme, určujeme prostředky zpracování a odpovídáme za jejich řádné provedení.

Vaše osobní údaje můžeme předávat také dalším subjektům, které se nacházejí v roli správce, a to:

  1. V souvislosti s vyřízením vaší objednávky našim partnerům, kteří se na tomto vyřízení podílejí, jak je uvedeno v části Když u nás nakoupíte, konkrétně
  1. partnerům provozujícím platební systémy pro potřeby zajištění platby, především v souvislosti s platbou kartou, zejména společnostem Československá obchodní banka, a.s. IČO: 00001350 a PayU S.A., ul. Grunwaldzka 182, 60-166 Poznań, Polská republika, NIP: 779-23-08-495;
  2. přepravním partnerům, zejména společnostem Zásilkovna s.r.o.,IČ: 28408306; PPL s.r.o., IČO: 25194798, Česká pošta, s.p., IČO: 47114983, Direct Parcel Distribution CZ s. r. o., IČO: 61329266, Direct Parcel Distribution SK s.r.o., Technická 7, 821 04 Bratislava, Slovenská republika, IČO: 35834498, Uloženka, s.r.o., IČO: 24299162, IN TIME SPEDICE, spol. s r.o., Pobřežní 18/16, 186 00, Praha 8, IČO: 25722174, pokud vám doručují vaši objednávku;
  3. dodavateli zboží v souvislosti s reklamací objednaného zboží či služby.
  1. Na základě vašeho souhlasu reklamním a sociálním sítím, jak je popsáno v části Využívání souborů cookies a dalších technologií, předání údajů reklamním a sociálním sítím, a to konkrétně:
  1. Google Ireland Limited (registrační číslo: 368047), se sídlem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irsko; podmínky ochrany soukromí této společnosti jsou dostupné zde: https://policies.google.com/technologies/ads
  2. Facebook Ireland Limited, se sídlem 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, D02 X525, Irsko; podmínky ochrany soukromí této společnosti jsou dostupné zde: https://cs-cz.facebook.com/about/privacy
  3. Seznam.cz, a.s., IČO 26168685;

3) Pro zpracování osobních údajů rovněž využíváme služeb dalších zpracovatelů, kteří osobní údaje zpracovávají pouze podle našich pokynů a pro účely, které jsou popsány v části Proč osobní údaje zpracováváme a co nás k tomu opravňuje?. 

Takovými zpracovateli jsou:

  1. poskytovatelé cloudových služeb a další dodavatelé technologií a podpory, jako je Google Ireland Limited (registrační číslo: 368047), se sídlem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irsko; podmínky ochrany soukromí této společnosti jsou dostupné zde: https://policies.google.com/technologies/ads
  1. b) provozovatelé marketingových nástrojů, jako je SmartSelling a.s. IČO: 29210372 (služba Smartemailing), kteří nám pomáhají s optimalizací webu a personalizací obsahu a nabídek pro vás;

Osobní údaje většinou získáváme přímo od vás prostřednictvím našeho e-shopu nebo při komunikaci s vámi. Některé další údaje můžeme obdržet i od našich partnerů, např. bank nebo přepravních společností.

Ve většině případů zpracováváme osobní údaje, které nám poskytnete v rámci objednávky zboží nebo služeb, nebo při komunikaci s námi například na zákaznické lince. Osobní údaje přímo od vás získáváme také sledováním vašeho chování na našem webu a při čtení zpráv, případně nahráváním hovorů na zákaznické lince.

Pokud u nás nakoupíte, můžeme v souvislosti s plněním uzavřené kupní smlouvy obdržet dodatečné údaje o vašich objednávkách od bank, našich partnerů provozujících platební systémy, přepravních partnerů, například údaj o číslu vašeho účtu, úspěšném provedení platby, nebo doručení a převzetí zboží.

Vaše osobní údaje můžeme ve výjimečných případech předávat také do zemí, které nejsou součástí Evropského hospodářského prostoru.

V rámci předání údajů našim zpracovatelům, uvedeným v části Kdo vaše osobní údaje zpracovává a komu je předáváme? můžeme vaše údaje předat také do třetích zemí mimo Evropský hospodářský prostor, které nezajišťují odpovídající úroveň ochrany osobních údajů. Veškeré takové předávání budeme uskutečňovat pouze v případě, že se příslušný zpracovatel zaváže dodržovat standardní smluvní doložky vydané Evropskou komisí a dostupné na adrese http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:385:0074:0084:CS:PDF

Ve vztahu ke svým osobním údajům máte řadu práv. Jedná se o právo na přístup, opravu, výmaz, omezení zpracování, přenositelnost, vznesení námitky a podání stížnosti.

Stejně jako my máme svá práva a povinnosti při zpracování vašich osobních údajů, máte také vy při zpracování vašich osobních údajů určitá práva. Mezi tato práva patří:

  • Právo na přístup

Máte právo vědět, jaké údaje o vás zpracováváme, za jakým účelem, po jakou dobu, kde vaše osobní údaje získáváme, komu je předáváme, kdo je mimo nás zpracovává a jaká máte další práva související se zpracováním vašich osobních údajů. To vše se můžete dozvědět v tomto dokumentu „Ochrana osobních údajů zákazníků“. Pokud si však nejste jistí, které osobní údaje o vás zpracováváme, můžete nás požádat o potvrzení, zda osobní údaje, které se vás týkají, jsou či nejsou z naší strany zpracovávány, a pokud tomu tak je, máte právo získat přístup k těmto osobním údajům. V rámci práva na přístup nás můžete požádat o kopii zpracovávaných osobních údajů. První kopii vám poskytneme bezplatně a další kopie již s poplatkem.

  • Právo na opravu

Chybovat je lidské. Pokud zjistíte, že osobní údaje, které o vás zpracováváme, jsou nepřesné nebo neúplné, máte právo na to, abychom je bez zbytečného odkladu opravili nebo doplnili.

  • Právo na výmaz

V některých případech máte právo, abychom vaše osobní údaje vymazali. Vaše osobní údaje bez zbytečného odkladu vymažeme, pokud je splněn některý z následujících důvodů:

  •  vaše osobní údaje již nepotřebujeme pro účely, pro které jsme je zpracovávali;
  •  odvoláte souhlas se zpracováním osobních údajů, přičemž se jedná o údaje, k jejichž zpracování je váš souhlas nezbytný a zároveň nemáme jiný důvod, proč tyto údaje potřebujeme nadále zpracovávat;
  • využijete svého práva vznést námitku proti zpracování (viz níže část Právo vznést námitku proti zpracování) u osobních údajů, které zpracováváme na základě našich oprávněných zájmů a my shledáme, že již žádné takové oprávněné zájmy, které by toto zpracování opravňovaly, nemáme nebo
  • domníváte-li se, že námi prováděné zpracování osobních údajů přestalo být v souladu s obecně závaznými předpisy.

Mějte prosím na paměti, že i když půjde o jeden z výše uvedených důvodů, neznamená to, že ihned smažeme všechny vaše osobní údaje. Toto právo se totiž neuplatní v případě, že zpracování vašich osobních údajů je i nadále nezbytné pro splnění naší právní povinnosti nebo určení, výkon či obhajobu našich právních nároků (viz. Proč osobní údaje zpracováváme a co nás k tomu opravňuje?).

  • Právo na omezení zpracování

V některých případech můžete kromě práva na výmaz využít právo na omezení zpracování osobních údajů. Toto právo vám umožňuje v určitých případech požadovat, aby došlo k označení vašich osobních údajů a tyto údaje nebyly předmětem žádných dalších operací zpracování – v tomto případě však nikoliv navždy (jako v případě práva na výmaz), ale po omezenou dobu. Zpracování osobních údajů musíme omezit jestliže:

  • popíráte přesnost osobních údajů, než se dohodneme, jaké údaje jsou správné;
  • vaše osobní údaje zpracováváme bez dostatečného právního základu (např. nad rámec toho, co zpracovávat musíme), ale vy budete před výmazem takových údajů upřednostňovat pouze jejich omezení (např. pokud očekáváte, že byste nám v budoucnu takové údaje stejně poskytli);
  • vaše osobní údaje již nepotřebujeme pro shora uvedené účely zpracování, ale vy je požadujete pro určení, výkon nebo obhajobu svých právních nároků, nebo
  •  vznesete námitku proti zpracování. Právo na námitku je podrobněji popsáno níže v kapitole Právo vznést námitku proti zpracování. Po dobu, po kterou šetříme, je-li vaše námitka oprávněná, jsme povinni zpracování vašich osobních údajů omezit.
  • Právo na přenositelnost

Máte právo získat od nás všechny vaše osobní údaje, které jste nám vy sami poskytli a které zpracováváme na základě vašeho souhlasu (viz. část Pokud nám udělíte svůj souhlas) a na základě plnění smlouvy. Vaše osobní údaje vám poskytneme ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Abychom mohli na vaši žádost údaje snadno převést, může se jednat pouze o údaje, které zpracováváme automatizovaně v našich elektronických databázích.

  • Právo vznést námitku proti zpracování

Máte právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů, k němuž dochází na základě našeho oprávněného zájmu (viz. část Proč osobní údaje zpracováváme a co nás k tomu opravňuje?). Jedná-li se o marketingové aktivity, přestaneme vaše osobní údaje zpracovávat bez dalšího odkladu. V ostatních případech tak učiníme, pokud nebudeme mít závažné oprávněné důvody pro to, abychom v takovém zpracování pokračovali.

  • Právo podat stížnost

Uplatněním práv výše uvedeným způsobem není nijak dotčeno vaše právo podat stížnost u příslušného dozorového úřadu. Toto právo můžete uplatnit zejména v případě, že se domníváte, že vaše osobní údaje zpracováváme neoprávněně nebo v rozporu s obecně závaznými právními předpisy. Stížnost proti námi prováděnému zpracování osobních údajů můžete podat u Úřadu pro ochranu osobních údajů, který sídlí na adrese Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.

Nejjednodušší způsob, jak lze uplatnit a požádat o výkon práva na www.vratne-lahve.cz je pomocí vyplnění webového formuláře pod odkazem Správa osobních údajů. V případě otázek k vyplnění nám zavolejte na zákaznickou linku xxx xxx xxx, kde vám pomůžeme s vyplněním vaši žádosti pomocí webového formuláře.

Nemůžete-li z jakéhokoliv důvodu použít formulář na výše uvedeném odkazu, můžete žádost zaslat rovněž prostřednictvím datové schránky společnosti, případně v listinné podobě na adresu sídla společnosti. V takovém případě však musí být vaše žádost opatřena úředně ověřeným podpisem.

Vaši žádost vyřídíme bez zbytečného odkladu, maximálně však do jednoho měsíce. Ve výjimečných případech, zejména z důvodu složitosti vašeho požadavku, jsme oprávněni tuto lhůtu prodloužit o další dva měsíce. O takovém případném prodloužení a jeho zdůvodnění vás samozřejmě budeme informovat.

Ve všech záležitostech souvisejících se zpracováním vašich osobních údajů je vám k dispozici náš pověřenec pro ochranu osobních údajů.

Pověřence můžete kontaktovat e-mailem na adrese kdotoasibude@vratne-lahve.cz.

MÁTE DALŠÍ OTÁZKY? KONTAKTUJTE NÁS

KONTAKTUJTE NÁS

Menu
Zavřít

Košík

Historie prohlížení

Close

Vítejte u nás!

Vaše osobní údaje budou použity pro umožnění přístupu do vašeho účtu, jeho správu a další potřeby popsané na stránce ochrana osobních údajů.

Už máte účet?

Zavřít

Zavřít

Kategorie